o Bestyrerboligen på Steilene

02.07.2024

...siden er under arbeid..

PÅ NYTT har levert et nytt gammelt kjøkken til bestyrerboligen på Steilene utenfor Nesodden. Her var det i sin tid en petroleumsfabrikk og et eget lite samfunn med egen skole og poståpneri. Da var det så klart også en bestyrer som måtte ha et flott hus med egen hage. Denne boligen er nå overtatt av Oslofjorden Friluftsråd og er klar for utleie til alle og enhver. OF har gjort en formidabel innsats med oppussingen av huset, og PÅ NYTT var så heldig å få lever kjøkkenet. Kjøkkenet er satt sammen av deler fra 5 ulike hus, bl.a. overskapene til direktør Iversen på pappfabrikken i Sarpsborg. Vi er veldig fornøyd med resultatet og håper mange får glede av dette kjøkkenet fremover. 


Prosessen


Dette kjøkkenet skulle stå i en utleiehytte. Da må man velge slitesterke og prisfornuftige løsninger. I tillegg må arbeidssonene passe til "folk flest" Det er ikke lett å tilfredsstille alle, men vi håper vi har klart oppgaven. 

Kjøkkenet er satt sammen av deler fra 5 forskjellige steder. Fordi det er frittstående hvitevarer slapp vi problemet med å tilpasse seksjonene på høyden. Hele arbeidsbenken er trukket ut og hevet slik at oppvaskmaskinen skulle få plass. Benkeplatene er i heltre eik.

Den blå fargen er hentet fra en fargearkeologisk undersøkelse som ble gjort i huset for noen år siden. Blåfargen på veggene er den samme som har vært der tidligere. Innredningen har fått samme kulør, men i andre valører. 


Seksjonenes historie


Seksjonen med vask

Skapet med vask stod i huset da vi kom. Vi vil anta at den er fra 60-tallet. Det er litt nyere enn de seksjonene vi pleier å bruke, men vi valgte å beholde den fordi vasken var så fin.  Seksjonen under var i en ganske trist forfatning.  Dørene hadde svellet litt og skuffene ramlet fra hverandre. Skuffene i plast er erstattet med nye i tre, men treskinnene er de samme. Dørene og skroget er skrapt og malt. Håndtakene er byttet ut til mer tidsriktige varianter.

Brettskapet 

Dette vesle skapet har vært en del av et stort kjøkken i Gabels gate i Oslo. Eller, skap og skap? Det var egentlig bare en ramme med en dør. Bygården ble bygget i 1930, men kjøkkenet ble modernisert på 50-tallet. Det var nok da dette skapet kom på plass.  Vi tilpasset det på høyden og lagde skapstammen av restematerialer. Bunnen er en benkeplatebit og sidevangen er en forskalingsplate. Alt ble så klart malt i den lyse blå fargen.

På Nytt 
org nr 925 665 177 
Drevet av Webnode
Lag din egen hjemmeside gratis!